Bahan-Bahan :
>200gm Mentega
>20gm Shortening
>80gm Gula Perang
>200gm Tepung Gandum
>1/2 Sudu Teh Soda Bikabonat
>20gm Serbuk Koko
>30gm Walnut Cincang
>90gm Cornflakes - Ramas Halus
Hiasan : Coklat masakan cair
walnut cincang (sangai dahulu)
Cara-caranya:
1. Pukul mentega, shortening & gula perang hingga berkrim.
2. Masukkan tepung, soda bikabonat, serbuk koko, cornflakes & walnut cincang. Uli menjadi doh.
3. Ambil sebesar ibu jari & susun di dalam loyang. Bakar pada suhu 160C selama 20-25 minit.
4. Sejukkan dahulu, sudukan atau paip coklat cair di atas biskut 7 tabur dengan walnut cincang.
5. Simpan di dlm bekas kedap udara.
Selamat mencuba ye uolss :)
0 Response to "RESEPI BISKUT AFGHAN YANG MERDU LAZATNYA ~BACA DISINI"
Post a Comment