>Bahan-bahan untuk udang breadcrumb:
. 10 ekor udang harimau / udang putih besar
. 1/2 sudu kecil serbuk lada hitam
. 1/2 sudu besar kicap cair
. 1 sudu kecil minyak bijan
. secubit garam
. 1/2 sudu besar tepung jagung
> Celupan
.3 sudu besar breadcrumbs
.1 biji telur - pukul ringan
> Cara-cara udang breadcrumb:
1. Buang kulit udang & tinggalkan bahagian ekor sahaja. Kemudian belah belakang tapi jangan sampai putus, keluarkan kotorannya.
2. Cuci & toskan. Susun di atas tisu dapur untuk keringkan airnya.
3. Kemudian gaul dgn bahan-bahan lain hingga rata. Perap sebentar.
4. Panaskan minyak yang banyak, celup udang satu persatu dlm telur dan salut dengan breadcrumbs.
5. Goreng hingga keperangan. Angkat & toskan.
6. Hidang bersama daun salad, daun bawang dan sos kegemaran.
Selamat mencuba uolls :)
0 Response to "RESEPI UDANG BREADCRUMB ~ Klik Sini"
Post a Comment