>Bahan-Bahan:
.3/4 Cawan Susu Pekat Manis
.200gm Cream Cheese - Lembutkan Pada Suhu Bilik
.200gm Biskut Cream Crackers
.2 Biji Mangga - Hiris Memanjang
.2 Keping Biskut Cream Cracker - Hancurkan
>Cara-cara :
1. Putar whipping cream hingga pekat. Ketepikan.
2. Putar cream cheese hingga licin & tidak berketul. Masukkan susu pekat manis & putar hingga sebati. Masukkan whipping cream tadi & kaup balik hingga sebati.
3. Atur kepingan biskut ke dlm loyang, masukkan adunan cream cheese & ratakan.
4. Kemudian atur hirisan mangga di atasnya. Ulangi langkah 3 & 4 hingga habis.
5. Untuk lapisan atas, ratakan adunan cream cheese & tabur dgn serbuk cream crackers.
6. Tutup loyang dengan plastik wrap dan simpan di dalam freezer selama 1 jam atau di tempat chiller 5-6 jam hingga mengeras sebelum di keluarkan dari acuan.
7. Untuk mengeluarkannya tarik kedua lebihan tepi plastik dan angkat keluar. Potong dan hidang dengan potongan manga dadu.
0 Response to "RESEPI MANGO FLOAT~ Klik Sini"
Post a Comment