RESEPI MANGO FLOAT~ Klik Sini


>Bahan-Bahan:


.3/4 Cawan Susu Pekat Manis

.200gm Cream Cheese - Lembutkan Pada Suhu Bilik

.200gm Biskut Cream Crackers

.2 Biji Mangga - Hiris Memanjang

.2 Keping Biskut Cream Cracker - Hancurkan

>Cara-cara :


1. Putar whipping cream hingga pekat.  Ketepikan.
2. Putar cream cheese hingga licin & tidak berketul.  Masukkan susu pekat manis & putar hingga           sebati.  Masukkan whipping cream tadi & kaup balik hingga sebati.
3. Atur kepingan biskut ke dlm loyang, masukkan adunan cream cheese & ratakan.
4. Kemudian atur hirisan mangga di atasnya.  Ulangi langkah 3 & 4 hingga habis.
5. Untuk lapisan atas, ratakan adunan cream cheese & tabur dgn serbuk cream crackers.
6. Tutup loyang dengan plastik wrap dan simpan di dalam freezer selama 1 jam atau di tempat chiller     5-6 jam hingga mengeras sebelum di keluarkan dari acuan.
7. Untuk mengeluarkannya tarik kedua lebihan tepi plastik dan angkat keluar.  Potong dan hidang           dengan potongan manga dadu.

0 Response to "RESEPI MANGO FLOAT~ Klik Sini"

Post a Comment